Jordániai kalandozások tengerparti nyaralással

15 nap

Induló árak a választott időpont és létszám függvényében

2 fő 1 szoba 480.000 Ft-tól/fő

A kalkulált ára tartalmazza

 • Budapest – Amman retúr repülőjegy adókkal, illetékekkel, 20 kg feladott poggyásszal, rövid repülési idővel
 • A helyszínek közötti utazások költségeit (privát autós transzferrel)
 • Magas minőségű szállások árát az állomások legszebb helyszínein
 • Utasbiztosítást

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Utazás Jordániába

Jordániában egész évben jó az idő, és nem nagyon van csapadék, de decembertől márciusig tart a hűvösebb évszak (ilyenkor a tenger is hidegebb), ezért a leginkább ajánlott utazási időszak áprilistól novemberig terjed.

Az útvonalon szereplő fontosabb megállók

Amman: A Jordán Királyság északi részén fekvő rendkívül komoly történelmi múltra visszatekintő főváros, Amman egykor Philadelphia néven volt ismert. Az óvárosban több jelentős műemlék látható, többek között egy 5000 fős római kori színház, vagy a citadella, de innen pár tíz kilométerre található az ókori Jerash városa, és a Holt-tenger is. Mind a városban, mind a környéken annyi a látnivaló, hogy Amman szinte kihagyhatatlan állomása minden jordán utazásnak.

Holt-tenger: A Világ legmélyebb pontja, és legsósabb “tengere” a Jordánia és Izrael között elhelyezkedő Holt-tenger. A Holt-tenger valójában egy nagyon magas sótartalmú tó, melyet a Jordán folyó táplál, de mivel a tó szintje kb. 400 méterrel van a tengerszint alatt, nincs hová tovább folynia. Ebből következően ahogy a víz párolog, egyre magasabb a só koncentrációja, és emiatt lett a világ legsósabb állóvize. A víz (és az itt található iszap) kiemelkedően magas ásványi anyag tartalma miatt gyógyhatású, így kiválóan alkalmas reumatikus- vagy légúti bántalmak, valamint ízületi- és bőrproblémák kezelésére.

Wadi Musa (Petra): Amman-tól délre helyezkedik el Wadi Musa városa, innen pár kilométerre található Jordánia legkülönlegesebb látványossága, az ókori Petra városának romjai. A vörös sziklafalból kivájt és különleges építészeti eljárásokkal a sziklába vésett épületek, sírkamrák sora a Világ 7 csodájának egyike, 1985 óta az UNESCO világörökség része. Petra városát a nabateusok i.e. 5. század környékén építették, eredetileg temetkezési helynek használták, majd több évszázadon át az ókori világ egyik kiemelkedő kereskedelmi központja lett.

Aqaba: Jordánia déli csücskében található Aqaba, ahonnan nem csak a világhírű vörös sivatagot a Wadi Rum-ot látogathatjuk meg, hanem itt található a tengerparti pihenésre, sznorkerezésre vagy búvárkodásra is kiválóan alkalmas Vörös-tenger jordán partszakasza is. A jordán felfedező utunk végén itt igazán kipihenhetjük magunkat és relaxálhatunk a tengerparton, időnként lehűtve magunkat a tenger kellemes vizében.

Fakultatív programlehetőségek Jordániában

Jordánia

 • Amman citadella, Római színház
 • Jerash városa, Ajloun kastély
 • Holt-tenger
 • Ma’in meleg vizű források és vízesések
 • Kanyoning a Wadi Mujib-ban
 • Bethany Beyond the Jordan – Jézus keresztelő helye
 • Madaba-i mozaikok
 • Mount Nebo – Mózes hegye
 • Perta ókori városa
 • búvárkodás és sznorkelezés a Vörös-tengerben
 • hajókirándulások

Az utazás opcionálisan kiegészíthető 1 éjszakás Wadi Rum sivatagi látogatással, ennek felára az alap úthoz képest 30.000 Ft/fő.
A programokhoz és transzferhez fogunk ajánlani megbízható és jól bevált kontaktot.

Jordánia időjárása – mikor érdemes utazni?

Jordániában egész évben jó az idő, és nem nagyon van csapadék, de decembertől márciusig tart a hűvösebb évszak (ilyenkor a tenger is hidegebb), ezért a leginkább ajánlott utazási időszak áprilistól novemberig terjed.

Tanácsadó munkadíjunk

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 14-15%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

Miért érdemes az ázsiai utazásodhoz az Ázsia Neked utazási tanácsadót választanod?

Utazási iroda Saját szervezés Ázsia Neked
Költséghatékony
Rugalmas
Nem kell szervezned
Professzionális
 • Utazási tanácsadóként az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Kedvező feltételekkel kötünk mindenre (koronavírusra is) kiterjedő lemondható ideális fedezetű utasbiztosítást és igény esetén útlemondási biztosítást
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

Ismerd meg az utazási tanácsadás szabadságát részletesen

Tájékoztatunk, hogy az Ázsia Neked csapatának tagjai független utazási tanácsadóként és nem egy utazási iroda munkatársaként  végzik tevékenységüket. Mi, az Ázsia Neked-nél a szervezés terhét és nehézségeit vesszük le a válladról: helyismeretünk és átfogó tudásunk alapján segítünk komplett utazásotok megszervezésében. Többek között a számotokra ideális járatok és szállások megkeresésével, a legkedvezőbb árak megtalálásában, az utazást megelőző teendőkkel, a programokkal való kitöltésben, illetve az adott úthoz ajánlott biztosítások megkötésében (utas- és útlemondás) segítünk. 

Mi semmilyen részvételi díjat nem veszünk át Tőletek, így az utazási szerződések és pénzügyi teljesítések közvetlenül közötted mint ügyfél, és az utazási szolgáltatók között (pl. légitársaság/szállásajánlat) jönnek létre, ezért azok elvárható színvonalú minőségéért és teljesítéséért az általatok kiválasztott, és szerződött szolgáltató lesz felelős. Mivel ezek a cégek az utazási piacon jellemzően több évtizedes nemzetközi múlttal, jogszabályi megfelelőséggel és garanciákkal rendelkeznek, így az Ázsia Neked-nél mi azt gondoljuk, hogy ez számotokra előny, amely minimális kockázatot hordoz. 

A tanácsadáson túl az utazás teljesítéséért, annak megfelelőségéért a utazási irodákkal ellentétben nem csapatunk tagjai tartozunk felelősséggel hanem már a korábban említett globális szolgáltatók, de számíthattok a segítségünkre (tanácsok, alternatívák) amennyiben részetekről vagy a szolgáltató részéről változás merülne fel. Az utazásszervezőnek és az utazásközvetítőnek a felelősségére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket az utazási csomag kapcsán többek között a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi. V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 6:254. § és az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet tartalmazza. 

Amennyiben szerződést kötsz velünk, közötted és csapatunk tagjai, mint független utazási tanácsadók között a Ptk. 6:272. §-a szerinti megbízási jogviszony jön létre. Csapatunk tagjainak felelősségéről az ÁSZF-ünk VI.1. pontja rendelkezik, mely szerint a mi felelősségünk az, hogy a legjobb tudásunk szerint segítsük utazásodat, az ÁSZF-ben foglaltak szerint. Bővebb információkért kérünk, fordulj közvetlenül csapatunk tagjaihoz.

A tanácsadód

Pálinkás Szilvi
Srí Lanka, Maldív-szigetek, Jordánia, Thaiföld és Szingapúr specialista

Korábban évtizedekig irodában dolgoztam, de amióta az eszemet tudom, szenvedélyem az utazás. Szeretem felfedezni a világot, megosztani tapasztalataimat. S ha belegondolok, valójában egész életemben ha csak tehettem utaztam, csoportban, barátokkal , s nagyon sokszor egyedül. Amikor évekkel ezelőtt a spanyol Mesetán gyalogoltam a hátizsákommal egy forró júniusi délután egyszer csak megértettem , úton lenni tényleg maga az élet – s én így akarok élni. Így egy hosszú utazásra indultam, ami azóta is tart . Több, mint 50 országban jártam eddig s találkozásom Dél-Kelet Ázsiával meghatározó pont lett az életemben. Srí Lanka különösképpen a szívembe lopta magát a maga természetességével, a természet bujaságával és mindig mosolygós kedves lakosaival, konyhaművészetével. Hasonlóképp Ázsia többi országa is elvarázsolt. Ezért is csatlakoztam örömmel az Ázsia Neked csapatához, mert így lehetőségem van megosztani az utazásaim során szerzett tapasztalataimat, és lelkesedésemet, mely reményeim szerint minden utasunkra átragad.

Kedvcsináló Jordániáról

COVID információk

A Jordániába való utazáshoz most már nincs szükség Covid elleni védőoltásra, emellett mindenféle teszt nélkül be lehet utazni az országba, és nincs karantén kötelezettség sem. A Magyarországra való visszatérés is teljesen kötelezettségmentes.

Repülőút hossza

Magyarországról közvetlen járattal akár 3,5 óra repüléssel is el lehet jutni, így Jordániába az egyik legkönnyebben és legkényelmesebben megközelíthető utazási célpont a térségben.

Időeltolódás

Az időeltolódás Jordániában a magyar időhöz képest nyáron +1 óra, télen +2 óra, így az utazás alatt nem kell számítanunk hosszú átállási időre („jetleg”-re) sem.

Konnektor átalakító

Jordániában a hálózat 220V-os, általában G típusú (brit szabványú) aljzatokkal találkozhatunk, de sok helyen a szállodákat már univerzális aljzattal látják el.

Vízum

Magyarországról Jordániába nem kell előre vízumot igényelnünk, érkezéskor a reptéren kapunk egy 30 napos „Visa on arrival” típusú vízumot, melynek ára jelenleg 40 JOD.

Árak

Jordánia alapvetően olcsó ország, az étkezés és a transzferek kb. 30-40%-kal kedvezőbbek mint Magyarországon.

Biztonság

Jordánia az arab térség egyik legbiztonságosabb országa, 100%-osan nyugodtak lehetünk, ha az országba utazunk. A turisztikailag kiemelt helyszíneken még az általánosnál is komolyabb a rendőri jelenlét.

Ajánlatot kérek!