Időjárás figyelmeztetés!Az út által érintett területeken a csapadékos (monszun) évszak általában májustól októberig tart, ezért az utazásra leginkább ajánlott időszak novembertől áprilisig terjed, ilyenkor van utazásra leginkább alkalmas idő a környéken.

Kambodzsa & Laosz & Thaiföld

16 nap

Induló árak a választott időpont és létszám függvényében

2 fő 1 szoba 783.000 Ft-tól/fő

A kalkulált ára tartalmazza

 • Retúr repülőjegyek árát adókkal, illetékekkel, prémium légitársaságokkal, legalább 20 kg feladott poggyásszal
 • Igényes, magas minőségű szállások árát az állomások legszebb és legfrekventáltabb helyein, reggelis ellátással
 • A helyszínek közötti utazások költségeit (belföldi repülőjegyek, hajójegyek vagy egyéb utazások árát)
 • Utasbiztosítást

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Utazás Laoszba

Felejthetetlen utazás, Délkelet-Ázsia két lenyűgöző úticéljára Laoszba és Kambodzsába, ahol kulturális és természeti örökségben gazdag városokat, lélegzetelállító tájakat és felejthetetlen élményeket találsz s pihend ki a kalandokat Thaiföld varázslatos tengerpartján Phuket szigetén.
A kaland Siem Reapben kezdődik, ahol az ikonikus Angkor Wat templomegyüttes, a világ legnagyobb vallási kötődésű romvárosa található. Itt felfedezheted Angkor Thom ősi városát, beleértve a rejtélyes Bayon és Ta Prohm templomokat.
Luang Prabang hangulatos és gyönyörű városa a Mekong partján spirituális és vizuális élményekkel vár. Luang Prabangtól rövid utazásra található a varázslatos szépségű Kuang Si-vízesés, ahol türkizkék vízben mártózhatsz meg a trópusi melegben. Pakse városában szabadtéri kalandok sokasága vár, mint például káprázatos vízesésekben fürdés, kávéültetvények bejárása, kávépörkölő üzem látogatás, mészkőbarlangok felfedezése, hegyi túrák, hőlégballonozás stb.
Hogy jusson idő pihenésre is, az út végén pár napot Thaiföld egyik legszebb részén az Andamán-öbölben tölthettek.

Az útvonalon szereplő fontosabb megállók

Siem Reap: Angkor csodás városa, az egykori Khmer királyság központja, valamint Indokína kulturális és vallási fellegvára, ma már az UNESCO Világörökség része. Bár a khmer birodalom fénykorában ennek az óriási városnak egymillió lakója is lehetett, ma már csak csodás, kőből épült templomai és szent helyei maradtak fent. A leghíresebb, közel ezer éves épülete az Angkor Wat, a mai napig a világ legnagyobb vallási komplexuma. Homokkőből faragott szobrai, díszítő elemei és a hindu mitológia történeteit megelevenítő szobrászati műremekei a mai napig ámulatba ejtik az oda látogató utazókat.

Pakse, Dél-Laosz legnagyobb városa ideális kiindulópont a régió változatos tájainak és kulturális helyszíneinek felfedezéséhez. A Mekong és a Xe Don folyók találkozásánál elhelyezkedő Pakse nyüzsgő város, amely a modern kényelem és a hagyományos laoszi kultúra keverékét kínálja. A Bolaven-fennsík, amely Paksétől keletre található, a régió fénypontja. Ez a magaslati terület hűvös éghajlatáról, kávéültetvényeiről és lenyűgöző vízeséseiről
ismert, mint például a Tad Fane és a Tad Yuang. A fennsík gazdag vulkáni talaja ideális régióvá teszi a kávé-termesztéshez, és egy kávéültetvény meglátogatása
lehetőséget nyújt a gyártási folyamat megismerésére és Délkelet-Ázsia legjobb kávéjának megkóstolására.

Luang Prabang, az UNESCO Világörökség része, gyakran Laosz kulturális és spirituális szíveként írják le. A Mekong és a Nam Khan folyók találkozásánál található város a hagyományos laoszi faházak és az európai gyarmati építészet harmonikus keveréke, tükrözve történelmi jelentőségét és tartós varázsát.
A város jól megőrzött templomairól és kolostorairól híres. A Wat Xieng Thong, a leghíresebb ezek közül, a laoszi építészet remekműve, bonyolult faragványokkal és
lenyűgöző mozaikokkal díszítve. A napi alamizsnaosztó (alms giving) szertartás, ahol több száz sáfrányköpenyes szerzetes gyűjt adományokat a helyiektől és a turistáktól egyaránt, mélyen spirituális élmény, amely bemutatja a város erős buddhista hagyományait.

Phuket: Thaiföld legnagyobb szigete, csodálatos fehérhomokos tengerpartokkal és lenyűgöző tengeri élővilággal rendelkezik. Kiemelkedő búvárkodási lehetőségekkel, óriási nemzeti parkkal, és hihetetlen mennyiségű turista látványossággal, aktivitással várja az odalátogatókat. Phuket gasztronómiája is igazán gazdag és biztosan nem fogunk unatkozni, ha ezt az úti célt választjuk magunknak, de az Andamán-tenger közeli szigetei is legalább annyi izgalmat rejtenek magukban, mint az „anyasziget”.

Fakultatív programlehetőségek Kambodzsa & Laosz & Thaiföld

Thaiföld és Kambodzsa

 • Bangkoki városnézés
 • Ayutthaya, a régi főváros (Bangkokból)
 • Damnoen Saduak úszópiac (Bangkokból)
 • Angkor felfedezése
 • Kulen-hegy és vízesés
 • hajókirándulások ( Phi Phi, James Bond szikla, stb.)
 • etikus elefántrezervátum meglátogatása
 • búvárkodás

Laosz

 • Mekong folyó
 • Vang Vieng – A kalandorok paradicsoma
 • Luang Prabang – Laosz kulturális központja
 • Éjszakai piac
 • Királyi Palota Múzeum
 • Pakse
 • Templomok és kolostorok
 • Kuang Si-vízesés
 • Phousi-hegy
 • Bolaven-fennsík

Thaiföld és Kambodzsa időjárása – mikor érdemes utazni?

Thaiföldön belül az útvonalnál szereplő helyszíneken, illetve Kambodzsában nagyobb mennyiségű csapadék általában nyáron hullik, ezért a leginkább ajánlott utazási időszak október végétől április végéig tart. A hőmérséklet egész évben kiegyensúlyozott, azaz 30-35 fokra számíthatunk nappal, este pedig 21-25 fokig hűl csak le a hőmérséklet, míg a tenger hőmérséklete egész évben 28-30 fok körül alakul.

Tanácsadó munkadíjunk

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 14-15%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

Miért érdemes az ázsiai utazásodhoz az Ázsia Neked utazási tanácsadót választanod?

Utazási iroda Saját szervezés Ázsia Neked
Költséghatékony
Rugalmas
Nem kell szervezned
Professzionális
 • Utazási tanácsadóként az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Kedvező feltételekkel kötünk mindenre (koronavírusra is) kiterjedő lemondható ideális fedezetű utasbiztosítást és igény esetén útlemondási biztosítást
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

Ismerd meg az utazási tanácsadás szabadságát részletesen

Tájékoztatunk, hogy az Ázsia Neked csapatának tagjai független utazási tanácsadóként és nem egy utazási iroda munkatársaként  végzik tevékenységüket. Mi, az Ázsia Neked-nél a szervezés terhét és nehézségeit vesszük le a válladról: helyismeretünk és átfogó tudásunk alapján segítünk komplett utazásotok megszervezésében. Többek között a számotokra ideális járatok és szállások megkeresésével, a legkedvezőbb árak megtalálásában, az utazást megelőző teendőkkel, a programokkal való kitöltésben, illetve az adott úthoz ajánlott biztosítások megkötésében (utas- és útlemondás) segítünk. 

Mi semmilyen részvételi díjat nem veszünk át Tőletek, így az utazási szerződések és pénzügyi teljesítések közvetlenül közötted mint ügyfél, és az utazási szolgáltatók között (pl. légitársaság/szállásajánlat) jönnek létre, ezért azok elvárható színvonalú minőségéért és teljesítéséért az általatok kiválasztott, és szerződött szolgáltató lesz felelős. Mivel ezek a cégek az utazási piacon jellemzően több évtizedes nemzetközi múlttal, jogszabályi megfelelőséggel és garanciákkal rendelkeznek, így az Ázsia Neked-nél mi azt gondoljuk, hogy ez számotokra előny, amely minimális kockázatot hordoz. 

A tanácsadáson túl az utazás teljesítéséért, annak megfelelőségéért a utazási irodákkal ellentétben nem csapatunk tagjai tartozunk felelősséggel hanem már a korábban említett globális szolgáltatók, de számíthattok a segítségünkre (tanácsok, alternatívák) amennyiben részetekről vagy a szolgáltató részéről változás merülne fel. Az utazásszervezőnek és az utazásközvetítőnek a felelősségére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket az utazási csomag kapcsán többek között a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi. V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 6:254. § és az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet tartalmazza. 

Amennyiben szerződést kötsz velünk, közötted és csapatunk tagjai, mint független utazási tanácsadók között a Ptk. 6:272. §-a szerinti megbízási jogviszony jön létre. Csapatunk tagjainak felelősségéről az ÁSZF-ünk VI.1. pontja rendelkezik, mely szerint a mi felelősségünk az, hogy a legjobb tudásunk szerint segítsük utazásodat, az ÁSZF-ben foglaltak szerint. Bővebb információkért kérünk, fordulj közvetlenül csapatunk tagjaihoz.

A tanácsadód

Pálinkás Szilvi
Srí Lanka, Maldív-szigetek, Jordánia, Thaiföld és Szingapúr specialista

Korábban évtizedekig irodában dolgoztam, de amióta az eszemet tudom, szenvedélyem az utazás. Szeretem felfedezni a világot, megosztani tapasztalataimat. S ha belegondolok, valójában egész életemben ha csak tehettem utaztam, csoportban, barátokkal , s nagyon sokszor egyedül. Amikor évekkel ezelőtt a spanyol Mesetán gyalogoltam a hátizsákommal egy forró júniusi délután egyszer csak megértettem , úton lenni tényleg maga az élet – s én így akarok élni. Így egy hosszú utazásra indultam, ami azóta is tart . Több, mint 50 országban jártam eddig s találkozásom Dél-Kelet Ázsiával meghatározó pont lett az életemben. Srí Lanka különösképpen a szívembe lopta magát a maga természetességével, a természet bujaságával és mindig mosolygós kedves lakosaival, konyhaművészetével. Hasonlóképp Ázsia többi országa is elvarázsolt. Ezért is csatlakoztam örömmel az Ázsia Neked csapatához, mert így lehetőségem van megosztani az utazásaim során szerzett tapasztalataimat, és lelkesedésemet, mely reményeim szerint minden utasunkra átragad.

Kedvcsináló Laoszról

COVID információk

A Laoszba utazás gazdag kultúrával, lenyűgöző természeti szépséggel és meleg vendégszeretettel teli kalandot kínál. Itt is a térségben megszokott két évszak váltogatja egymást, az esős és a száraz évszak. Novembertől áprilisig tart a száraz évszak, ekkor javasoljuk a térségbe történő utazásokat. A csapvíz és ismeretlen eredetű jégkockák fogyasztása nem ajánlott, de az utcai árusoknál, kifőzdékben nyugodtan étkezhetünk.

Repülőút hossza

Magyarországról Laoszba utazni jellemzően átszállással jár, mivel a két ország között nincs közvetlen járatok. A teljes repülési idő az átszállásokkal együtt körülbelül 14 és 18 óra között változhat, az útvonaltól és a leállási időktől függően. A gyakori tranzitvárosok közé tartozik Bangkok, Szingapur, Kuala Lumpur és Hanoi. Javasolt útiterveinkben Laosz-t a környező országokból (Thaiföld, Kambodzsa, Vietnám)
tudjátok elérni, így az utazás kb. 1-1,5 órát vesz igénybe.

Időeltolódás

Laosz az indokínai időzónában (ICT) található, amely 7 órával megelőzi a koordinált világidőt (UTC+7). A közép-európai időzónában (CET) található Magyarország általában UTC+1, de ez a nyári időszámítás idején (március végétől október végéig) UTC+2-re változik. Ezért Laosz a normál időszámításban jellemzően 6 órával, a nyári időszámításban pedig 5 órával előzi meg Magyarországot.

Konnektor átalakító

Laosz C, E és F típusú tápcsatlakozókat használ, amelyek szabványos feszültsége 230 V és frekvenciája 50 Hz. Európában, így Magyarországon is elterjedtek a C és F típusú aljzatok, így előfordulhat, hogy a Magyarországról utazóknak csak készülékeik feszültségkompatibilitását kell ellenőrizniük. Mindazonáltal mindig célszerű egy univerzális utazási adaptert vinni, hogy biztosítsa a kompatibilitást a különböző típusú aljzatokkal.

Vízum

A legtöbb Laoszba utazónak vízumra van szüksége. A magyar állampolgárok vízumot szerezhetnek be érkezéskor a jelentősebb nemzetközi repülőtereken és határátkelőhelyeken, vagy már indulás előtt is igényelhetnek eVisa-t online. A vízum érkezéskor általában legfeljebb 30 napos tartózkodást tesz lehetővé. Ehhez szükség van: legalább hat hónapig érvényes útlevélre, útlevél méretű fényképre, valamint
vízumdíj megfizetésére (általában 30-45 USD, a belépési ponttól függően).

Árak

Laosz arról ismert, hogy megfizethető utazási célpont. A szállás, az étkezés és a közlekedés viszonylag olcsó Magyarországhoz képest.

Biztonság

Laosz általában biztonságos úti cél az utazók számára, általánosan nagyon jó a közbiztonság. Egyedül a kiemelt turisztikai helyszíneken fordult elő hogy hallhatunk néha zsebesekről ezért a zsúfolt, forgalmas helyeken érdemes kiemelten figyelni az értékeinkre.

Ajánlatot kérek!