Malajzia

14 nap

Induló árak a választott időpont és létszám függvényében

2 fő 1 szoba 522.000 Ft-tól/fő

A kalkulált ára tartalmazza

 • Budapest – Kuala Lumpur retúr repülőjegy adókkal, illetékekkel
 • Utazás prémium légitársaságokkal, legalább 20 kg feladott poggyásszal, étkezésekkel, jó átszállási idővel
 • A helyszínek közötti utazások költségeit (belföldi repülőjegyek, hajójegyek vagy egyéb utazások árát)
 • Igényes szállások a szigetek legszebb, és a városok legfrekventáltabb helyein
 • Utasbiztosítást

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Utazás Malajziára

Délkelet Ázsia egyik legfejlettebb és leginkább sokszínű országa Malajzia. Köszönhetően az etnikai összetételének, a legtöbb városban találhatunk Little India-t és China Town-t (indiai- és kínai negyed) is, és ennek köszönhetően biztosan mindenhol találunk kedvünkre való kulturális, építészeti és kulináris élményeket is. Mivel Malajzia elég sokáig brit fennhatóság alatt volt, az angol nyelv használata igen széles körben elterjedt, továbbá az ország infrastrukturálisan is nagyon fejlett. Malajzia rengeteg látnivalóval büszkélkedhet, a millió éves ősdzsungelek, különleges állat- és növényfajok, valamint a gyönyörű fehér homokos tengerpartok mellett, kulturális különlegességekkel, parkokkal és modern építészeti remekekkel is találkozhatunk Kuala Lumpur-ban és más kisebb-nagyobb városokban.

Az útvonalon szereplő fontosabb megállók

Kuala Lumpur: A méltán híres maláj főváros számos látnivalóval várja az odalátogatókat. A „Petronas Twin-Towers” és a „KL Tower” mellett igazán sok gyönyörű épületet látni városszerte. A nagy, csillogó bevásárlóközpontok és templomok mellett a város népessége is igen sokszínű. A beszélt nyelveket tekintve a maláj, az angol, és a kínai a legnépszerűbb. A külvárosban található a „Batu Cave” egy turisták által közkedvelt hindu szent hely, amely az elmúlt években a majmok otthona is lett.

Penang: Malájzia északnyugati részén található sziget, központja George Town. A belváros gyönyörű épületekkel tűzdelt, multikulturális központ, melyet a maláj nagyvárosokra jellemző kínai- és indiai negyed még inkább izgalmassá tesz. Városban több helyen csodálhatunk meg utcai művészek által készített alkotásokat (Street Art), melyeket külön élmény a város kis utcáin sétálgatva felfedezni. A természet szerelmesei kedvükre válogathatnak rengeteg program és túra közül, a botanikus kertek, a “Monkey beach” vagy a Penang Hill dzsungelösvényei között.

Langkawi: Klasszikus képernyővédő képekről ismerős gyönyörű sziget Malajzia északnyugati részén, az Andamán-tengerben, közel Thaiföld-höz. A tengerpartjai hófehér, ropogós homokkal és a part mentén sorakozó óriási pálmafákkal szemkápráztató látványt nyújtanak. A tengerben a parthoz közel kevés hal és egyéb élőlény lakik, így biztonságosan lehet lubickolni, vagy vízi sportot űzni. Langkawin a türkiszkék tenger mellett, a világhírű SkyBridge gyaloghídról lenézve lélegzetelállító panorámában lehet részünk, a Kilim Geoforest-ben pedig egy felejthetetlen hajótúrán vagy mangrove kajakozáson is résztvehetünk.

Fakultatív programlehetőségek Malajzián

Malajzia

 • Kuala Lumpur városnézés
 • Petronas Ikertornyok
 • Batu Barlangok
 • George Town
 • Bukit Bintang
 • Botanikus kert
 • Fűszerkert
 • Pillangó kert
 • Gurney Drive éjszakai ételpiac
 • Langkawi CableCar és SkyBridge
 • Langkawi Wildlife Park
 • Kilim Geoforest Park – Mangrove Tour

Minden programhoz és transzferhez fogunk ajánlani megbízható és jól bevált kontaktot és/vagy (angol nyelvű) idegenvezetőt.

Malajzia időjárása – mikor érdemes utazni?

Malajzia nyugati partján a csapadékos évszak általában májustól októberig tart, ezért az utazás által érintett területeken novembertől áprilisig van igazán jó idő, ezért ebben az időszakban ajánljuk leginkább ezt az utazást.

Tanácsadó munkadíjunk

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 14-15%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

Miért érdemes az ázsiai utazásodhoz az Ázsia Neked utazási tanácsadót választanod?

Utazási iroda Saját szervezés Ázsia Neked
Költséghatékony
Rugalmas
Nem kell szervezned
Professzionális
 • Utazási tanácsadóként az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Kedvező feltételekkel kötünk mindenre (koronavírusra is) kiterjedő lemondható ideális fedezetű utasbiztosítást és igény esetén útlemondási biztosítást
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

Ismerd meg az utazási tanácsadás szabadságát részletesen

Tájékoztatunk, hogy az Ázsia Neked csapatának tagjai független utazási tanácsadóként és nem egy utazási iroda munkatársaként  végzik tevékenységüket. Mi, az Ázsia Neked-nél a szervezés terhét és nehézségeit vesszük le a válladról: helyismeretünk és átfogó tudásunk alapján segítünk komplett utazásotok megszervezésében. Többek között a számotokra ideális járatok és szállások megkeresésével, a legkedvezőbb árak megtalálásában, az utazást megelőző teendőkkel, a programokkal való kitöltésben, illetve az adott úthoz ajánlott biztosítások megkötésében (utas- és útlemondás) segítünk. 

Mi semmilyen részvételi díjat nem veszünk át Tőletek, így az utazási szerződések és pénzügyi teljesítések közvetlenül közötted mint ügyfél, és az utazási szolgáltatók között (pl. légitársaság/szállásajánlat) jönnek létre, ezért azok elvárható színvonalú minőségéért és teljesítéséért az általatok kiválasztott, és szerződött szolgáltató lesz felelős. Mivel ezek a cégek az utazási piacon jellemzően több évtizedes nemzetközi múlttal, jogszabályi megfelelőséggel és garanciákkal rendelkeznek, így az Ázsia Neked-nél mi azt gondoljuk, hogy ez számotokra előny, amely minimális kockázatot hordoz. 

A tanácsadáson túl az utazás teljesítéséért, annak megfelelőségéért a utazási irodákkal ellentétben nem csapatunk tagjai tartozunk felelősséggel hanem már a korábban említett globális szolgáltatók, de számíthattok a segítségünkre (tanácsok, alternatívák) amennyiben részetekről vagy a szolgáltató részéről változás merülne fel. Az utazásszervezőnek és az utazásközvetítőnek a felelősségére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket az utazási csomag kapcsán többek között a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi. V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 6:254. § és az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet tartalmazza. 

Amennyiben szerződést kötsz velünk, közötted és csapatunk tagjai, mint független utazási tanácsadók között a Ptk. 6:272. §-a szerinti megbízási jogviszony jön létre. Csapatunk tagjainak felelősségéről az ÁSZF-ünk VI.1. pontja rendelkezik, mely szerint a mi felelősségünk az, hogy a legjobb tudásunk szerint segítsük utazásodat, az ÁSZF-ben foglaltak szerint. Bővebb információkért kérünk, fordulj közvetlenül csapatunk tagjaihoz.

A tanácsadód

Kaszás Zoltán
Thaiföld, Malajzia, Kambodzsa és Szingapúr specialista

2018 óta foglalkozom utazásszervezéssel az Ázsia Neked-nél, ezért rengeteg tapasztalattal rendelkezem a régióban. Igyekszem a lehető legtöbb időt ebben a térségben tölteni, hogy minél több információt tudjak gyűjteni, illetve folyamatosan keresem az új lehetőségeket, úti célokat. Mivel gyermekkorom óta érdekel Ázsia, ezért szerencsésnek érzem magam, hogy ebben a környezetben dolgozhatok.

Kedvcsináló Malajziáról

COVID információk

A Malajziába való utazáshoz most már nem szükséges a Covid oltás megléte, emellett mindenféle teszt nélkül be lehet utazni az országba, és nincs karantén kötelezettség sem. Malajzia elfogad minden Magyarországon használt COVID oltást, ideértve az orosz „Sputnik V”-t is. A Magyarországra való visszatérés is teljesen kötelezettségmentes.

Repülőút hossza

Magyarországról csak átszállással lehet Malajzia-ba jutni, de már nagyon kedvező, 15-18 órás utazási idővel is elérhetjük az országot.

Időeltolódás

Az időeltolódás Malajzia-ban a magyar időhöz képest nyáron +6 óra, télen +7 óra.

Konnektor átalakító

Malajzia-ban az elektromos hálózat 220V-os, általában G típusú (brit szabványú) aljzatokkal találkozhatunk, de sok helyen már univerzális (akoár USB csatlakozóval is ellátott ajzatokat is láthatuk).

Vízum

Magyarországról Malajzia-ba nem kell előre vízumot igényelnünk, a reptérre érkezéskor automatikusan (és ingyenesen) megkapjuk a 90 napos turista vízumunkat.

Árak

Malajzia alapvetően olcsó ország, az étkezés és a transzferek kb. 20-40%-kal kedvezőbbek mint Magyarországon.

Biztonság

Malajzia nagyon biztonságos ország, abszolút nyugodtak lehetünk, amikor az országba utazunk.

Ajánlatot kérek!