Thaiföld – nyári kalandozás

16 nap

Induló árak a választott időpont és létszám függvényében

2 fő 1 szoba 582.000 Ft-tól/fő

A kalkulált ára tartalmazza

 • Budapest – Bangkok retúr repülőjegy adókkal, illetékekkel, legalább 20 kg feladott poggyásszal
 • A helyszínek közötti utazások (repülő- és hajójegyek) költségeit
 • Magas minőségű szállások árát az állomások legszebb helyszínein
 • Utasbiztosítást

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Utazás Thaiföldre

Délkelet Ázsia vitathatatlan gyöngyszeme Thaiföld. Az elmúlt évtizedekben a thai emberek páratlan vendégszeretete, az ország egyedi és színes kultúrája, valamint különlegesen szép természeti kincsei az ázsiai régió legkedveltebb utazási célpontjává tették Thaiföldet. Régen fennálló jó hírnevének köszönhetően mára egy nagyon jól utazható, infrastrukturálisan fejlett ország lévén az Ázsiába vágyók kiváló első utazási célpontja lett, az a hely, ahol a kíváncsi utazó különlegesebb nehézségek nélkül tudja felfedezni Ázsia különleges világát. Amellett, hogy folyamatosan nagyon sokan utaznak Thaiföldre, szerencsére még mindig megtalálhatóak azok a különleges, érintetlen helyszínek és páratlan látnivalók, melyen keresztül megismerhetjük az ország egyedi hangulatát, kultúráját és természeti adottságait (csak a megfelelő helyről kell beszereznünk az utazási információkat:)

Az útvonalon szereplő fontosabb megállók

Bangkok: Thaiföld fővárosa igazi nagyváros a maga 11 milliós lakosságával, felhőkarcolókkal és fényűző bevásárló centrumokkal a központjában. Viszont varázslatos, pici sikátorok ezreit fedezhetjük fel a város számos kevésbé fejlett negyedében, magunkba szívva Ázsia valódi szépségét és varázslatos világát. Bangkok számtalan látványossága közül, határozottan van néhány kihagyhatatlan, a fényűző Királyi Palota, a Wat Pho a legnagyobb fekvő Buddha-szoborral, a Wat Arun vagyis Hajnal-templom és persze a Khao San Road.

Ko Tao: Chumphon-hoz a legközelebb elhelyezkedő sziget a Thai-öbölben. Meseszép tengerpartjaival és kimagaslóan gazdag tengeri élővilágával elsőszámú búvárkodási célpont. Aki kevésbé gyakorlott ebben a sportban és nem itt tervezi megejteni első merülését, egy egyszerű sznorkel felszereléssel is felejthetetlen élményekkel gazdagodhat partközeli korallzátonyainak köszönhetően. Ha robogóra pattanunk, a sziget gyönyörű változatos tengerpartjai mellett, meglátogathatunk számos kilátóhelyet is, ahonnan fantasztikus látkép nyílik a sziklás öblökkel tagolt partszakaszokra.

Ko Pha Ngan: Csodálatosan szép, és elég nagy kiterjedésű sziget, Thaiföld ötödik legnagyobb szigete. A nagy távolságok és szintkülönbségek miatt, ha rendesen körül szeretnénk nézni érdemes autót bérelni. Masszív trópusi dzsungeljeiben nagyon gazdag az élővilág, régen elefántok is lakták, de azokkal ma már csak rezervátumokban találkozhatunk. A sziget déli részén található Ban Tai öböl ad otthont a híres Full Moon partiknak, melyre évről-évre turisták százezrei látogatnak a világ minden részéről.

Ko Samui: A Thai-öböl szomszédos szigetei közül a legnagyobb és legfejlettebb, saját repülőtérrel is rendelkezik. Pálmafákkal övezett fehérhomokos tengerpartjai a trópusi idillt ábrázoló poszterekre emlékeztetnek. Tökéletes hely egy utazás kezdő vagy végpontjának, mivel itt a thai kultúra és gasztronómia mellett megjelenik némi nyugatias infrastruktúra is, így könnyebben intézhetjük ügyeinket (pl: pénzváltás), vagy vásárolhatunk szuvenírt, ha eddig nem tettük volna.

Fakultatív programlehetőségek Thaiföldön

Thaiföld

 • Bangkoki Királyi Palota
 • Úszópiac
 • Ayutthaya
 • Koh Nang Yuan
 • Ang Thong nemzeti park
 • Fehér homokos tengerpartok
 • Búvárkodás és sznorkelezés
 • Hajókirándulások
 • Vízi sportok (Wakeboard, Jetski)
 • Dzsungel túrák
 • Buddha szobrok és templomok látogatása

Az utazás opcionálisan kiegészíthető 3 éjszakás Chiang Mai látogatással, melynek felára 70-80.000 Ft/fő

A programokhoz és transzferhez fogunk ajánlani megbízható és jól bevált kontaktot.

Thaiföld időjárása – mikor érdemes utazni?

Thaiföldön nagyobb mennyiségű csapadék általában nyáron hullik, de a thai öböl térsége ezalól kivétel, Thaiföldön ezeket a szigeteket február végétől akár szeptemberig is lehet látogatni, ezért az ország ezen oldalán márciustól egészen augusztusig tart a csúcsszezon.

Tanácsadó munkadíjunk

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 14-15%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

Miért érdemes az ázsiai utazásodhoz az Ázsia Neked utazási tanácsadót választanod?

Utazási iroda Saját szervezés Ázsia Neked
Költséghatékony
Rugalmas
Nem kell szervezned
Professzionális
 • Utazási tanácsadóként az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Kedvező feltételekkel kötünk mindenre (koronavírusra is) kiterjedő lemondható ideális fedezetű utasbiztosítást és igény esetén útlemondási biztosítást
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

Ismerd meg az utazási tanácsadás szabadságát részletesen

Tájékoztatunk, hogy az Ázsia Neked csapatának tagjai független utazási tanácsadóként és nem egy utazási iroda munkatársaként  végzik tevékenységüket. Mi, az Ázsia Neked-nél a szervezés terhét és nehézségeit vesszük le a válladról: helyismeretünk és átfogó tudásunk alapján segítünk komplett utazásotok megszervezésében. Többek között a számotokra ideális járatok és szállások megkeresésével, a legkedvezőbb árak megtalálásában, az utazást megelőző teendőkkel, a programokkal való kitöltésben, illetve az adott úthoz ajánlott biztosítások megkötésében (utas- és útlemondás) segítünk. 

Mi semmilyen részvételi díjat nem veszünk át Tőletek, így az utazási szerződések és pénzügyi teljesítések közvetlenül közötted mint ügyfél, és az utazási szolgáltatók között (pl. légitársaság/szállásajánlat) jönnek létre, ezért azok elvárható színvonalú minőségéért és teljesítéséért az általatok kiválasztott, és szerződött szolgáltató lesz felelős. Mivel ezek a cégek az utazási piacon jellemzően több évtizedes nemzetközi múlttal, jogszabályi megfelelőséggel és garanciákkal rendelkeznek, így az Ázsia Neked-nél mi azt gondoljuk, hogy ez számotokra előny, amely minimális kockázatot hordoz. 

A tanácsadáson túl az utazás teljesítéséért, annak megfelelőségéért a utazási irodákkal ellentétben nem csapatunk tagjai tartozunk felelősséggel hanem már a korábban említett globális szolgáltatók, de számíthattok a segítségünkre (tanácsok, alternatívák) amennyiben részetekről vagy a szolgáltató részéről változás merülne fel. Az utazásszervezőnek és az utazásközvetítőnek a felelősségére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket az utazási csomag kapcsán többek között a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi. V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 6:254. § és az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet tartalmazza. 

Amennyiben szerződést kötsz velünk, közötted és csapatunk tagjai, mint független utazási tanácsadók között a Ptk. 6:272. §-a szerinti megbízási jogviszony jön létre. Csapatunk tagjainak felelősségéről az ÁSZF-ünk VI.1. pontja rendelkezik, mely szerint a mi felelősségünk az, hogy a legjobb tudásunk szerint segítsük utazásodat, az ÁSZF-ben foglaltak szerint. Bővebb információkért kérünk, fordulj közvetlenül csapatunk tagjaihoz.

A tanácsadód

Pálinkás Szilvi
Srí Lanka, Maldív-szigetek, Jordánia, Thaiföld és Szingapúr specialista

Korábban évtizedekig irodában dolgoztam, de amióta az eszemet tudom, szenvedélyem az utazás. Szeretem felfedezni a világot, megosztani tapasztalataimat. S ha belegondolok, valójában egész életemben ha csak tehettem utaztam, csoportban, barátokkal , s nagyon sokszor egyedül. Amikor évekkel ezelőtt a spanyol Mesetán gyalogoltam a hátizsákommal egy forró júniusi délután egyszer csak megértettem , úton lenni tényleg maga az élet – s én így akarok élni. Így egy hosszú utazásra indultam, ami azóta is tart . Több, mint 50 országban jártam eddig s találkozásom Dél-Kelet Ázsiával meghatározó pont lett az életemben. Srí Lanka különösképpen a szívembe lopta magát a maga természetességével, a természet bujaságával és mindig mosolygós kedves lakosaival, konyhaművészetével. Hasonlóképp Ázsia többi országa is elvarázsolt. Ezért is csatlakoztam örömmel az Ázsia Neked csapatához, mert így lehetőségem van megosztani az utazásaim során szerzett tapasztalataimat, és lelkesedésemet, mely reményeim szerint minden utasunkra átragad.

Kedvcsináló Thaiföldről

COVID információk

A Thaiföldre való utazáshoz most már nem szükséges a Covid oltás megléte, emellett mindenféle teszt nélkül be lehet utazni az országba, és nincs karantén kötelezettség sem. Thaiföld elfogad minden Magyarországon használt COVID oltást, ideértve az orosz „Sputnik V”-t is. A Magyarországra való visszatérés is teljesen kötelezettségmentes.

Repülőút hossza

Magyarországról átlagosan összesen 13-16 óra repüléssel, 1 átszállással lehet Thaiföldre utazni.

Időeltolódás

Az időeltolódás Thaiföldön a magyar időhöz képest nyáron +5, télen +6 óra.

Konnektor átalakító

Thaiföldön a hálózat 220V-os, általában A és B típusú (amerikai szabványú) aljzatokkal találkozunk, bár sok helyen univerzális aljzatot is találhatunk, kint kedvező áron lehet konnektor átalalkítót venni.

Vízum

A 30 napot meg nem haladó turista célú beutazás vízummentes a magyar állampolgárok részére. Az útlevélnek a Thaiföldre való beutazástól számítva legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A helyi hatóságok nagyon komolyan veszik a beutazási szabályokat, ugyanakkor előfordul, hogy elfelejtik lepecsételni az útlevelet beérkezéskor, ami kiutazás során kellemetlen perceket tud okozni. Erre érdemes mindig odafigyelni a reptéren.

Árak

Thaiföld alapvetően olcsó ország lenne, de a turisztikailag kiemelt helyszíneken magyar árakra kell számítani.

Biztonság

Thaiföld leginkább látogatott területein tökéletes a közbiztonság, de a turisztikailag kiemelt helyszíneken még az általánosnál is komolyabb a rendőri jelenlét.

Ajánlatot kérek!