Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg
Ajánlatot kérek!

2 utazó esetén a legkedvezőbb induló ár 572.000 Ft/fő

Vietnám délkelet Ázsia egyik legkedvezőbb árfekvésű és kultúrálisan leginkább sokszínű, valamint 96 milliós lakosságágával a világ tizenötödik legnépesebb országa. A főváros, Hanoi északon, míg az ország legnagyobb városa, Ho Si Minh-város (korábban Saigon) délen található. Ezen az utazáson a déli “fővárost”, Ho Chi Mnh City-t és a Mekong delta környékét térképezhetitek fel, szárazföldön és vízen végigutazva a Mekong folyón a deltától egészen Kambodzsáig. Hogy jusson idő némi pihenésre is, az út végén pár napot Thaiföld egyik legszebb részén az Andamán-öbölben tölthettek.

 

Vietnám időjárása – mikor érdemes ide utazni?

Vietnámban is a térségben megszokott két évszak váltogatja egymást, az esős és a száraz évszak. Bár egész Vietnámra nézve hivatalosan novembertől áprilisig tart a száraz évszak, az északi részeken (mint Hanoi vagy Halong Bay) és közép Vietnámban (Da Nang és Hoi An környékén) egészen januárig sokszor elég felhős, szeles, olykor esős az időjárás, ezért erre az utazásra leginkább a januártól áprilisig terjedő időszak ajánlott.

 A kalkulált ár tartalmazza

 • Budapest – Ho Chi Minh City és Phuket – Budapest repülőjegy adókkal, illetékekkel
 • Utazás prémium légitársaságokkal, legalább 20 kg poggyásszal, étkezésekkel, jó átszállási idővel
 • A helyszínek közötti utazások költségeit (belföldi repülőjegyek, hajójegyek vagy egyéb utazások árát)
 • Igényes szállások a szigetek legszebb, és a városok legfrekventáltabb helyein
 • Utasbiztosítást

 

Fakultatív programok és látnivalók

Tippeket és javaslatokat adunk, milyen programokon érdemes részt vennetek. Néhány fő programlehetőség és látnivaló:

   • Ho Chi Minh mauzóleum
   • Mekong delta
   • Úszópiac
   • Con Son sziget túra
   • Úszó halfarm és tésztaüzem látogatás
   • Chau Doc
   • Trá Su Forest hajókázás
   • Phnom Penh királyi palota
   • Kambodzsai táncbemutató
   • Angkor Wat
   • Kulen hegység
   • Beng Melea templom
   • Tonle Sap tó
   • Phuket Big Buddha

Minden programhoz és transzferhez fogunk ajánlani megbízható és jól bevált kontaktot és/vagy (angol nyelvű) idegenvezetőt.

Miért érdemes az Ázsia Neked segítségével utaznotok?

 • Az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját kínáljuk
 • Mindig naprakész utazási információk birtokában vagyunk, és átfogó személyes tapasztalattal rendelkezünk
 • Optimálisan felépített élménydús, tartalmas utazást állítunk össze, A Ti igényeitekre szabottan
 • Tanácsaink és helyismeretünknek köszönhetően a kint tartózkodás alatt is jelentős összeget tudunk Nektek megtakarítani
 • Levesszük a vállatokról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami a szervezéssel jár
 • Segítünk az útvonal és a helyszínek ideális sorrendjének megtervezésében, és a teljes utazás foglalásában
 • Személyesen átbeszéljük az utazás minden részletét, és az igényeiteknek megfelelően alakítjuk ki a végleges tervet
 • Az utazás árát nem nekünk fogjátok fizetni, mindent közvetlenül a Ti nevetekre foglalunk a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kaptok tőlünk
 • Magas minőségű, szuper ár-érték arányú szállásokat fogunk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, ingyenes lemondással
 • A foglalások után vagy akár az utazásod alatt is fordulhattok hozzánk segítségért

 

Az útvonalon szereplő fontosabb megállók

Ho Chi Minh City: Régi nevén Saigon (a helyiek még most is így nevezik). A város maga a megtestesült történelem, a francia megszállás és a vietnámi háború nyomai a mai napig is felfedezhetők. A háború egykori színtere a XXI. századra egészen megváltozott, bár a külvárosokban a mai napig akadhatunk romos városrészekre, a belváros már egészen más képet mutat. A turistáknak szóló óriási plázák és múzeumok igazán szép, rendezett környezetben várják a látogatókat. Saigon híres gasztronómiájáról, a „Pho” levest itt mindenképp érdemes megkóstolni.
Can Tho: Vietnám déli részén, a Mekong-delta központjában fekvő város. Igazán különleges keveréke a nagyvárosnak és a kisvárosnak. A dél-kínai tengerbe torkolló folyó és környéke a múltban a kereskedelem központja volt. Köszönhetően a helyieknek, itt találhatjuk az egyik utolsó autentikus úszó piacot, ahol a mai napig a helyi élelmiszer nagykereskedelem zajlik. A Mekong-deltán és a folyó kis mellékágain a vad dzsungelben hajókázva felejthetetlen élményben lehet részünk.
Chau Doc: a kambodzsai-vietnámi határon található kis városka, mely festői szépségű tájairól, a Mekong erdőkben csordogáló mellékágairól és a tájból hirtelen kiemelkedő mészkő hegyeiről híres. A csendes kis település mely a XVII. századi Vietnámhoz csatolása előtt a khmer birodalom része volt, napjainkban egyre inkább a Mekong érintetlen szépségét megismerni vágyó turisták célpontjává válik. A folyón található határátkelőnek köszönhetően, innen a Mekongon felhajózhatunk egészen Kambodzsa fővárosáig, Phnom Penh-ig.
Phnom Penh: Kambodzsa legnagyobb városa, mely a XV. században, Angkor városának a sziám birodalom általi megszállását követően lépett elő az ország fővárosává. Egyedi atmoszféráját a királyi palota és a számtalan díszes pagoda mellett egyértelműen a folyó melletti sétány hangulata határozza meg, melyen naplemente környékén sétálva jobbnál jobb éttermek kínálatából válogathatunk. Rövid látogatásunk alatt belekóstolhatunk a khmer konyha különleges ételeibe, és megnézhetünk egy tradicionális tánc bemutatót, vagy árnyjátékot is.
Siem Reap: Angkor csodás városa, az egykori Khmer királyság központja, valamint Indokína kulturális és vallási fellegvára, ma már az UNESCO Világörökség része. Bár a khmer birodalom fénykorában ennek az óriási városnak egymillió lakója is lehetett, ma már csak csodás, kőből épült templomai és szent helyei maradtak fent. A leghíresebb, közel ezer éves épülete az Angkor Wat, a mai napig a világ legnagyobb vallási komplexuma. Homokkőből faragott szobrai, díszítő elemei és a hindu mitológia történeteit megelevenítő szobrászati műremekei a mai napig ámulatba ejtik az oda látogató utazókat.
Phuket: Thaiföld legnagyobb szigete, csodálatos fehérhomokos tengerpartokkal és lenyűgöző tengeri élővilággal rendelkezik. Kiemelkedő búvárkodási lehetőségekkel, óriási nemzeti parkkal, és hihetetlen mennyiségű turista látványossággal, aktivitással várja az odalátogatókat. Phuket gasztronómiája is igazán gazdag és biztosan nem fogunk unatkozni, ha ezt az úti célt választjuk magunknak, de az Andamán-tenger közeli szigetei is legalább annyi izgalmat rejtenek magukban, mint az „anyasziget”.

 

A tanácsadói munkadíjunk

Az előbbiekben felsoroltak segítségével tudjuk biztosítani, hogy minőségi, jól szervezett utazáson tudjatok részt venni, az ott eltöltött időt ideálisan ki tudjátok használni és mindezt az elérhető legkedvezőbb áron tudjátok megvalósítani.

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 14-15%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére a tanácsadói díjból kedvezményt tudunk adni
 • A tanácsadói díj a foglalást követően számla ellenében fizetendő átutalással

A velünk utazók élménybeszámolói 

2017 óta rengeteg ázsiai utazást szerveztünk, már több száz utazói véleményt olvashattok az Ázsia Neked által szervezett utakról:

Általános információk

 • Vietnám délkelet Ázsia egyik legkedvezőbb árfekvésű és kultúrálisan leginkább sokszínű, valamint 96 milliós lakosságágával a világ tizenötödik legnépesebb országa. A főváros, Hanoi északon, míg az ország legnagyobb városa, Ho Si Minh-város (korábban Saigon) délen található. Vietnam a huszadik század közepén elhúzódó háborúskodás időszakát élte át, majd felosztották a Vietnami Demokratikus Köztársaságra (Észak Vietnámra) és a Vietnami Köztársaságra (Dél Vietnámra), ezt követően az országot 1976-ban egyesítették újra mikor is megalakult a Vietnami Szocialista Köztársaság. Az elmúlt 2000 évben rengeteg különbőző hódító és kereskedő nép fordult meg a vidéken, ami kulturálisan, vallásilag és nem utolsó sorban gasztonómiailag is komoly hatással volt Vietnámra, ennek is köszönhető, hogy ennyire különleges ez az ország.
 • Kambodzsa egy egzotikus ország Délkelet-Ázsia szívében, a Sziámi-öböl partján fekszik Thaiföld, Laosz és Vietnám által határolva. Számtalan látnivaló van, ami miatt érdemes ide ellátogatni, de ha csak egyet kellene mondani, az kétségkívül Angkor romvárosa lenne. Szavak sem foghatók ahhoz a csodához, melyet Angkor szépsége jelent. Az itt látható több mint 100 templomóriás a 9-13. században épült a hajdani khmer uralkodók tiszteletére. A mintegy 200 km2-es területen egykor egymillió ember élte városi életét. A legnagyobb templomegyüttes Angkor Wat, mely bővelkedik a khmer kultúra és művészetek aranykorának minden kincsében és egyike a világ legelképesztőbb építészeti remekeinek. Siem Reap eléggé rendezett, gyorsan fejlődő város, ahol a szórakozás és a vásárlás két központja a kocsmás Pub Street és az éjszakai piac, azaz a Night Market.
 • Thaiföld délkelet Ázsia vitathatatlan gyöngyszeme. Az elmúlt évtizedekben a thai emberek páratlan vendégszeretete, az ország egyedi és színes kultúrája, valamint különlegesen szép természeti kincsei az ázsiai régió legkedveltebb utazási célpontjává tették Thaiföldet. Régen fennálló jó hírnevének köszönhetően mára egy nagyon jól utazható, infrastrukturálisan fejlett ország lévén az Ázsiába vágyók kiváló első utazási célpontja lett, az a hely, ahol a kíváncsi utazó különlegesebb nehézségek nélkül tudja felfedezni Ázsia különleges világát. Phuket az ország legnagyobb szigete, csodálatos fehérhomokos tengerpartokkal és lenyűgöző tengeri élővilággal rendelkezik. Kiemelkedő búvárkodási lehetőségekkel, óriási nemzeti parkkal, és hihetetlen mennyiségű turista látványossággal, aktivitással várja az odalátogatókat. Phuket gasztronómiája is igazán gazdag és biztosan nem fogunk unatkozni, ha ezt az úti célt választjuk magunknak, de az Andamán-tenger közeli szigetei is legalább annyi izgalmat rejtenek magukban, mint az „anyasziget”.

Utazási tudnivalók

Az érintett országokban is a térségben megszokott két évszak váltogatja egymást, az esős és a száraz évszak. Hivatalosan novembertől áprilisig tart a száraz évszak, és ebben az időszakban az útvonalon szereplő állomások mindegyikén utazásra alkalmas az időjárás.

COVID információk

Utolsó frissítés: 2023. január 13.
 • A Vietnámba, Kambodzsába és Thaiföldre való utazáshoz most már nem szükséges a Covid oltás megléte, emellett mindenféle teszt nélkül be lehet utazni az országba, és nincs karantén kötelezettség sem. Vietnám, Kambodzsa és Thaiföld elfogad minden Magyarországon használt COVID oltást, ideértve az orosz "Sputnik V"-t is. A Magyarországra való visszatérés is teljesen kötelezettségmentes.

Érdekességek

  • Ho Chi Minh mauzóleum
  • Mekong delta
  • Úszópiac
  • Con Son sziget túra
  • Úszó halfarm és tésztaüzem látogatás
  • Chau Doc
  • Trá Su Forest hajókázás
  • Phnom Penh királyi palota
  • Kambodzsai táncbemutató
  • Angkor Wat
  • Kulen hegység
  • Beng Melea templom
  • Tonle Sap tó
  • Phuket Big Buddha

Repülőút hossza

Délkelet Ázsiába ideális esetben 15-20 órás, egy átszállásos repülőúttal lehet eljutni.

Időeltolódás

Az időeltolódás a magyar időhöz képest nyáron +6 óra, télen +7 óra.

Pénzneme

 • Vietnám hivatalos pénzneme a dong (VND), a vietnámi dong gyengébb a forintnál, 1 HUF ~ 60 VND. ATM-ből is fel tudunk venni dongot, de ebben az esetben figyelni kell a számlavezető bankunk külföldi pénzfelvételi díjaira.
 • Kambodzsa pénzneme a riel. 4000 KHR kb. 1 USD. Az USD-t mindenütt elfogadják, így nem érdemes helyi pénzt váltani és tanácsos sok 1, 5, 10 és 20 dolláros bankjegyet is vinni magunkkal itthonról a könnyebb fizetés miatt. Hitelkártyát kevés helyen fogadnak el. A helyi fizetőeszköz be- és kivitele tilos. Bankkártyával készpénzt szállodákban, vagy bankokban vegyünk fel.
 • Thaiföld hivatalos pénzneme a thai baht (THB), 1 THB ~ 10 HUF. Pénzváltási lehetőség a turisták által gyakran látogatott helyek közelében általában könnyen található, USD-t vagy EUR-t érdemes magunkkal vinni, de nagyobb 50-100-as címleteket, mert a kisebb címletű valutáknál kisebb az átváltási árfolyam. Javasoljuk a hivatalos pénzváltók használatát.

Konnektor átalakító

 • Vietnámban a Magyarországon is megszokott C típusú európai aljzaton kívül találkozhatunk, "amerikai" jellegű A és B típusú aljzatokkal is.
 • Kambodzsában az A, C, G típus a jellemző.
 • Thaiföldön a hálózat 220V-os, általában A és B típusú (amerikai szabványú) aljzatokkal találkozunk, bár sok helyen univerzális aljzatot is találhatunk, és kint kedvező áron lehet konnektor átalalkítót venni.

Vízum

 • Vietnámba való utazáshoz a Magyar állampolgároknak előre kell vízumot igényelniük, amit már online is el lehet intézni. A vízum díja 25 USD, amiért érkezésünkkor egy 30 napig érvényes vízumot pecsételnek az útlevelünkbe. A belépés további feltétele a visszautazás napjától további 6 hónapig érvényes útlevél, a vissza/tovább utazásra szóló repülőjegy.
 • Magánútlevéllel történő Kambodzsába utazáshoz vízumra van szükség. A vízum beszerezhető a lakóhely szerint legközelebbi kambodzsai nagykövetség konzuli hivatalánál, továbbá Phnom Penh-ben és Siem Reap-ban érkezéskor a nemzetközi repülőtéren, amihez 2 db igazolványkép szükséges. A turista célú beutazásra szóló vízum egyszeri belépésre jogosít, érvényességi ideje 30 nap. Van lehetőség online is vízumot igényelni.
 • Magyarországról Thaiföldre való utazáshoz a Magyar állampolgároknak jelenleg nem kell vízumot igényelniük, érkezésünkkor egy 30 napig érvényes vízumot ("Visa on arrival") pecsételnek az útlevelünkbe. A belépés további feltétele a visszautazás napjától további 6 hónapig érvényes útlevél

Oltás

Ezekbe az országokba utazóknak nincsenek kötelező oltások, oltóközpont által ajánlott a Tífusz vagy Hepatitis elleni védőoltás (de ez általánosan minden ázsiai országra ajánlott).

Árak

 • Vietnámba délkelet Ázsia egyik legolcsóbb országa, a Magyarországon megszokotthoz képest 40-50%-kal kedvezőbb árakkal találkozhatunk a boltokban és az éttermekben is.
 • Kambodzsában és Thaiföldön főleg azokon a turisztikailag kiemelt helyszíneken, amit ez az utazás is érint, nagyjából a Magyaországi átlagos árszintnek megfelelő árakra kell számítani

Biztonság

A közbiztonság Vietnámban, Kambodzsában és Thaiföldön belül is nagyon jónak mondható.

 

Ajánlatot kérek!

Ár: 572.000 Ft-tól repjegyekkel