Varázslatos fotók az ezerarcú Vietnámról

2013 nyarán egy francia fotós, Réhahn Croquevielle  úgy döntött, hogy elindul felfedezi Vietnámot.

Célja az volt, hogy fényképezőgépével lencsevégre kapja az ország különleges tájait. Szerette volna megmutatni a világnak, hogy Vietnám nem csak a háborúról híres, ennél sokkal több rejtőzik ezen a vidéken. Később egy könyvet is szentelt a kalandnak, a legjobb fényképei jelentek meg benne. Két évvel később Réhahn ismét útra kelt, hogy megörökítse a különleges atmoszférát és a páratlan, egzotikus tájat, amit csak itt lehet megcsodálni, és ezeket a csodálatos képeket készítette.
fotó: rehahnphotographer.com
[divider scroll_text]

 

Vietnám körülbelül 331 688 km²-en terül el, vagyis alig kisebb, mint Németország. Domborzatát főként dombok és hegyek uralják. Sűrű, zöldellő erdői az ország 75%-át borítják. Az északi országrészt döntően fennsíkok és a Vörös-folyó deltája, a középsőt hegységek, míg a délit part menti alföldek, a Dai Truong Son (központi hegyek) magasan fekvő sík vidékei, és a Mekong-delta jellemzik.

 
fotó: rehahnphotographer.com
[divider scroll_text]

 

Az ország déli részének természetes növényzete a trópusi esőerdő, a tengerparton pedig mangrovevegetáció, a Mekong deltavidékén mocsarak, mocsárerdők vannak. Északon és a tengerparti hegyvidékek keleti oldalán monszunerdők nőnek. A sík vidéken az erdőket kiirtották, helyükön rizst termesztenek. A vietnámi háborúban több mint 16 000 km² trópusi esőerdőt égettek fel, illetve pusztítottak el lombtalanító vegyszerekkel. Az ország faunája gazdag, főként főemlősökben, de többségük erősen veszélyeztetett.

 
fotó: rehahnphotographer.com
[divider scroll_text]

 

Az ország éghajlata trópusi monszun, két évszak létezik: a száraz, hűvösebb illetve a májustól októberig tartó forró és esős. A levegő páratartalma az év során átlagosan 84%-os. Az éves átlagos csapadékmennyiség 1200 és 3000 mm közötti, de egyes helyeken a 4000 mm-t is eléri, amely főleg nyáron hull le. Az évi középhőmérséklet a síkságokon és a tengerparton északról dél felé nő. A keleti partokon június-november között gyakran tájfunok pusztítanak. Vietnámban változatos az élővilág, beleértve a termesztett növényeket is.

forrás: erdekesvilag

 

Kedvet kaptál Vietnámhoz? Megértjük.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!