VÉGRE: Kambodzsa is újranyit, ezekkel a feltételekkel!

Kambodzsa is beáll a sorba Thaiföld mögé, ugyanis nemrégiben jelentette be a Kambodzsa Turisztikai Minisztérium, hogy a védőoltással rendelkező turisták előtt megnyitják az ország turisták által kedvelt célpontjait!

A nagyközönség előtt 2021. november 30-tól a tengerparti Sihanoukville-t és Koh Rong szigetet, 2022. januárjától pedig Siem Reap városát nyitják meg, ami a mellette lévő Angkor történelmi emlékpark miatt fontos. A Vakcina turizmus néven meghirdetett rendszer egyébként az első bejelentés szerint a thaiföldi Sandbox modellt követi: kérnek biztosítást, szállásfoglalást, előzetes PCR tesztet, újabb tesztet érkezés után, majd ezt követően 5 napig nem lehet elhagyni a kijelölt körzetet.

Végre újra elérhető közelségbe kerülnek Kambodzsa legszebb pontjai, mint például az ország legjelentősebb templomegyüttese, az Angkor Wat.

Sokan érdeklődtek már, hogy a szintén újranyitott Thaiföldről át lehet-e utazni a szomszédos országokba.

Egyelőre ezzel még várni kell, ugyanis Malajzia, Burma, Laosz változatlanul zárva tart a turisták előtt, Kambodzsa is majd csak az év végén nyit. Legalábbis egyelőre úgy tűnik, hogy 2022-ben újra számolhatunk a Thaiföld-Kambodzsa utazásokkal.

Mostmár bátran tervezheted a régóta várt ázsiai nyaralásodat! Érdemes körülnézned ajánlataink között, mert 15 napos Thaiföld-Kambodzsa körutat már 319.000 Ft/fő ártól foglalhatsz 2 utazó esetén: azsianeked.com/utak/thaifoldkambodzsa-15nap


forrás: Bangkok Charlie

forrás: https://www.khmertimeskh.com/50959363/cambodia-announces-initial-reopening-of-international-tourism-with-first-vaccine-tourism-tours