Dél-Korea – egy igazi kistigris az Ázsia Neked kínálatában

Bemutatjuk az utazás részleteit, szervezőjét és az összes érvet, amiért érdemes új országunkat választanod. 

 

 

Miben különbözik Dél-Korea a többi utunktól?

Ha olyan úti célt keresel, ahol a hagyományok és a modernitás kéz a kézben járnak, Dél-Korea vedd fel a bakancslistádra. Az ázsiai “kistigrisek” országában (azon kis méretű országok csoportját értjük alatta, amelyek az 1960-as évektől kezdve a gyors iparosodás folyamán kiemelkedően magas GDP-növekedési értéket mutattak évről évre – a szerkesztő) a modern és futurisztikus várostól egészen a csendes hegyi szentélyig mindennel találkozhatsz – ez az erős kettősség adja a báját, folytonos meglepetéseket tartogatva az utazó számára. Északon síparadicsom, míg délen Csedzsu-szigetén tengerpart csalogat. Dél-Korea a hagyományok és jövő országa. 

Persze, megértjük, ha Kelet-Ázsia kapcsán a japán cseresznyefa-virágzást vagy a tajvani Taipei felhőkarcolót néznéd meg először, de hidd el, a kistigris országban is bőven lesz részed virágzásban és felhőkarcolókban.

 

“Dél-Korea a világ egyik legelvarázsoltabb országa.”

– tartja Zsófi, Dél-Korea specialista, koreai utazásaink szervezője.

Kép: Zágoni Zsófi | Zsófi Dél-Koreában

 

,,Már fiatalkorom óta vonzott az utazás, egyetemi tanulmányaim alatt pedig összesen egy évet éltem kint Dél-Koreában. Ezalatt sikerült bejárnom nagy részét az országnak és az ottani kultúrát is jobban megismertem. Az ország szerelem volt első látásra, így remélem másoknak is át tudom adni ezt a szeretetet, amit eme különleges ország iránt érzek.”

 

Időjárása – mikor érdemes utazni?

Dél-Korea a mérsékelt éghajlati övben fekszik. A nyarak forróak és párásak, júliusban pedig beüt a monszun időszak, amikor nagy mennyiségű csapadék hull a félszigetre. A telek hidegek és szárazak, az északi részeken a havazás is egyre erőteljesebb. Ezért tavasszal és ősszel érdemes ide utazni, ám ekkor is szeles időre számíts. Áprilisban és májusban kb. 12-23 Celsius fok körül alakul a hőmérséklet, októberben és novemberben az átlaghőmérséklet jellemzően 8-19 Celsius fok.

 

Shutterstock | Szöul

 

Ismerd meg teljes egészében legújabb desztinációnkat, Dél-Koreát: 

  • Hány csomag közül választhatsz?
  • Kell-e a beutazáshoz vízum? 
  • Mennyire hosszú a repülőút Budapest és Szöul között? 
  • Milyen árakkal találkozhatsz az országban? 
  • Kompatibilis-e az itthoni töltőd az ottani konnektorral?

 

További fontos információkat és érdekességeket olvashatsz úti leírásainkban. Ráadásul ha még most foglalsz, jó eséllyel az első tíz utasunk között lehetsz, akik 5% kedvezményt kapnak a tanácsadói díjból!