Újra megnyitották a turisták előtt a Maya Bay-t!

Az új esztendő beköszöntével a korábban ígérteknek megfelelően újra megnyitották a turisták előtt Thaiföld leghíresebb öblét, a Phi Phi szigeten található Maya Bay-t. A hely a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült „A Part” című filmjének köszönheti a hírnevét – és a végzetét. Annyira népszerűvé vált a helyszín a hollywoodi sikerfilm után, hogy naponta turisták tízezrei taposták a homokját, speed- és longtail boatok tömegei szennyezték a sekély partmenti vizet, a természet pedig gyorsan megadta magát: elpusztultak a korallok és eltűnt az élővilág nagy része. Ezért is döntött a thai kormányzat 2018. június 1-jén a Maya Bay lezárása mellett.

 

Thaiföld leghíresebb strandja, a Maya Bay 3,5 év zárva tartást követően 2022. január 1-jén újra megnyitott a nagyközönség előtt.

 

A korábbi hibákat elkerülendő komoly korlátozásokat vezettek be a thai hatóságok:

  • Az öböl reggel 7-től este 6-ig fogadja a látogatókat.
  • Egyszerre maximum 375 ember tartózkodhat a homokon, a teljes napi létszámot pedig 4125 főben maximalizálták (ez 11 csoportot jelent naponta).
  • A jövőben nem lehet úszni az öbölben és a hajók sem jöhetnek be, hanem hátul, a Loh Sama öbölben kiépített új kikötőt használhatják.

 

forrás: Bangkok Charlie

Mostmár bátrabban tervezheted thai utazásodat. Érdemes körülnézned ajánlataink között, mert 11 napos körutat már 239.000 Ft/fő ártól foglalhatsz 2 utazó esetén: azsianeked.com/utak/thaifold