A világ legvagányabb étterme: a The Rock Zanzibar

Útjaid során biztosan találkoztál már különleges éttermekkel, bárokkal. De olyan vagány étteremmel, mint amilyen a The Rock Zanzibar, egészen biztosan nem.

Marius Dobilas / Shutterstock | Az egyik legkülönlegesebb étterem a világon: a The Rock Zanzibar.

Egy étterem sem kínál olyan különleges környezetet, mint a Rock (Szikla) névre keresztelt zanzibári vendéglő. (A Pongwe-öbölben található Rock Resort hasonló koncepcióra épült, de ott az éttermen kívül három szobát is építettek a vendégek számára.) 

A 2011-ben Andrea Brunetti, Claudio Moras és Nigel Firman által alapított The Rock Zanzibar ikonikus célponttá vált, amely gyönyörű környezetéről, ínycsiklandó konyhájáról és olasz vendégszeretetéről ismert. A család és a barátság értékeire alapított The Rock kivételes élményt kíván nyújtani a Zanzibárra érkezők számára, miközben pozitív hatást gyakorol a helyi környezetre és közösségre.

Mohd Edzwan Kamaruzman / Shutterstock | A helyi közösség és a zanzibári The Rock Zanzibar szimbiózisban élnek együtt.

A Szikla vezetői már egészen a kezdetektől fogva elkötelezettek amellett, hogy pozitív hatást gyakoroljanak a helyi közösségekre, és megerősítsék a körülöttük élőket.
Egyik legjelentősebb kezdeményezésük a 2011-ben alapított The Rock for Community. A szervezet célja azon közösségek felemelése és támogatása, amelyek tárt karokkal fogadták az étterem ötletét és gazdáit – olvasható az étterem weboldalán.


Hogyan közelíthető meg a sziklára épült étterem?

A tengerből kiálló sziklára épült The Rock Zanzibar az Unguja sziget dél-keleti részén, a Michamwi Pingwe-félszigetnél található. A Rock apály idején gyalogosan is megközelíthető, dagálykor viszont a vendéglő tulajdonosai csónakkal segítik a vendégek közlekedését a tengerpart és a Szikla között. 

In Green / Shutterstock | A vendéglő tulajdonosai csónakkal segítik a vendégek közlekedését a tengerpart és a Szikla között.

A különleges környezet miatt két dologban biztos lehetsz: 

  1. A halakat, illetve más tengeri gyümölcsöket frissen fogják ki az Indiai-óceánból;
  2. A Rock teraszán ülve (amely az óceánra néz) máshoz nem hasonlítható élményben lesz részed.

A 7 méter magas sziklára épült étterem 20 asztalával egyidőben 45-50 vendéget tud fogadni és kiszolgálni. 

LMspencer / Shutterstock | Gyönyörű tengeri kilátást kínál a The Rock Zanzibar terasza.

Érdemes meglátogatnod?

Persze, ez nem is kérdés, ha különleges környezetben ennél egy jót. Mivel kiemelt látványosságról és egyben programról van szó, még az utazás előtt időben érdemes foglalnod asztalt. A foglaláskor fontos szempont, hogy ellenőrizd az árapály jelentést. Kérd munkatársunk segítségét, aki pontosan tudja, milyen szempontok mentén érdemes időzíteni a foglalást a The Rock Zanzibar étterembe.

M. Pakats / Shutterstock | Friss tengeri ételek Zanzibár legjobb éttermében.

Az étterem kínálatában megtalálhatóak a helyi jellegzetes ételek, mint a tintahal, polip, de természetesen gondoltak azokra is, akik a csirke vagy marha ételeket preferálnak. Az árak a zanzibári átlag éttermi áraknál magasabbak: egy főétel ára 29 és 82 dollár között (~10.000-30.000 Ft) mozog (rögzítve: 2024.05.20.)


Psszt! Mielőtt kilépnél, használd ki a lehetőséget, és lesd meg zanzibári ajánlatainkat az azsianeked.com oldalunkon!