Aranyhíd: két óriás kéz tartja Vietnám kedvenc hídját

Az Aranyhíd (Golden Bridge) Vietnám népszerű látványossága. A gyönyörű hídon két hatalmas kőkéz tart egy „aranyszalagot” a völgy felett.

A Da Nang melletti Ba Na hegységet a vietnami Alpoknak is szokták nevezni, mivel a környék a francia gyarmatosítók kedvelt üdülőhelye volt, ahova a nagy hőség elől tudtak elmenekülni. A francia “örökség” a mai napig megmaradt: falu, kastély, pompás kertek, 5,8 km hosszú felvonó és élményparkok biztosítják a jó hangulatot.

forrás: shutterstock.com
[divider scroll_text]

forrás: shutterstock.com
[divider scroll_text]

 

Az Aranyhíd Vietnám harmadik legnagyobb városa és a legkedveltebb turistacélpontja, Da Nang mellett található. Csodálatos tengerpartja mellett egyre népszerűbb a hegyvidéki üdülőkomplexuma, a Bà Nà Hills is, ahova a híd épült.

forrás: Andreea Popa
[divider scroll_text]

A Da Nanghoz közeli Aranyhíd (vietnámi nyelven: Cầu Vàng) 2018 júniusában nyílt meg az érdeklődők előtt. Különlegessége, hogy két kőhatású kéz tartja, melyek úgy néznek ki, mintha több száz éve épültek volna. A 150 méter hosszú híd a közép-vietnami hegyekben, 1.400 méteres tengerszint feletti magasságban lett kialakítva.

Úgy tervezték, hogy a kábeltelevíziós vezetékeket is elrejtse és festői kilátást biztosítson Vietnám leglátványosabb ember alkotta idegenforgalmi látványossága.

forrás: Aleksandr Barsukov
[divider scroll_text]

forrás: Andreea Popa
[divider scroll_text]

A híd két oldalán található virágos sáv színes keretet ad a szerkezetnek. A megvalósult projekt egy 2 milliárd dolláros beruházásnak a része, melynek célja Vietnám turisztikai fejlesztése.

 

Kedvet kaptál Vietnámhoz? Ez egy teljesen érthető reakció.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!

forrás: kozelestavol.hu & utazomajom.hu