Meglepetés repülőjárat: több mint ezer utas jelentkezett egy úti cél nélküli útra

Mindannyian tapasztalhattuk, hogy a fapados légitársaságok megjelenése óta erős verseny alakult ki a szektorban, ugyanakkor az akciók és kiemelt ajánlatok végeláthatatlan kínálatából mindig van egy-egy meglepetés, kreatív kezdeményezés.

 

,,Annyi az érdeklődő, hogy ki kell sorsolni, ki utazhat közülük.” – írta oldalán az RTL Klub.

Biztos Neked is volt már olyan gondolatod, hogy egyszer milyen jó lenne összepakolni, és csak megindulni valamerre, konkrét úti cél nélkül. A Scandinavian Airlines svéd légitársaság épp egy ilyen lehetőséggel rukkolt elő.

Gerrie van der Walt | A Scandinavian Airlines remekül felismerte a hűségprogramjában rejlő marketing lehetőséget.

 

,,Úti cél: ismeretlen”

felütéssel hirdettek meg egy járatot, kizárólag a cég hűségprogramjában résztvevő utasoknak. A járat 2024. Április 5-én indul Koppenhágából és viszonylag rövid idő múlva, április 8-án tér vissza. A jegyekért nem kell fizetniük a résztvevőknek, ugyanakkor csak azok kvalifikálhattak erre az útra, akik minimum 50,000 kilométert utaztak a légitársasággal.

Az úti cél már csak a fedélzeten fog kiderülni, ugyanis – a tervek szerint – ekkor árulják el az utasoknak, pontosan hová is tartanak. Előzetesen annyit osztottak meg a résztvevőkkel, hogy ,,néhány órás” útról van szó.

 

Óriási siker

A járatot akkora érdeklődés övezte, hogy a légitársaságnak rövid időn belül le kellett zárnia a jelentkezést. A több mint ezer jelentkező közül sorsolással döntik el, ki az, aki részt vehet a rejtélyes utazáson.

Ahogy a bevezetőben is említettük, kreatív kezdeményezéssel időről időre készülnek a légitársaságok marketingesei. Ilyen volt például:

  • a Lufthansa ,,meglepetés” programja, ahol az utazók kiválaszthatták, honnan szeretnének indulni, és milyen jellegű utazásra vágynak (kultúra, túra, bevásárlás stb.);
  • a Wizz Air hasonlóan rejtélyes útja, amivel nyereményjátéka győzteseinek kedveskedett: ebben a repülőgép Velencéből szállt fel, az utasok pedig induláskor tudták meg, hogy Szaúd-Arábia a cél.

 

Üdvözöljük az összes ilyen, kreatív kezdeményezést. Várjuk a következő nagy durranást!

 

További érdekes cikkekért kattints ide!